donderdag 26 september 2013

HELLA HUECK EN HAAR COLLEGAS

 Ik roep al jaren dat het 'klinkklare onzin' is, en nu is er dan eindelijk bewijs dat we al jaren worden voorgelogen door zogenaamde economen of financieel journalisten, ik zal geen namen noemen(HELLA HUECK), die altijd en overal en aan iedereen die het wil horen vertellen, en ik citeer, 'wij kunnen de gezondheidszorg met z'n allen gewoonweg niet meer opbrengen'.
Wat betekend dat eigenlijk, die zin?
Dat we over 13 weken, 2 dagen en 15 uur gewoon de stekker eruit halen, ermee stoppen? Want ja, 'wij kunnen de gezondheidszorg met z'n allen gewoonweg niet meer opbrengen'.
Of betekend het, 'wij praten gewoon de politiek na als een stel lamme schapen want die zullen het wel weten?'
Weet je wat de politiek weet HELLA HUECK? Dat angst zaaien het volk kalm houdt. Dat is namelijk wetenschappelijk onderzocht. Uit dat onderzoek bleek dat 'vrije' en 'gelukkige' mensen veel moeilijker te handhaven zijn dan 'bange' mensen.
Dus HELLA HUECK, waar ben jij en je collega's mee bezig?
Ik heb namelijk NOOIT maar dan ook NOOIT iemand gehoord die mij wist uit te leggen waarom die gezondheidszorg niet meer op te brengen is. Zal ik het dan maar uitleggen?
Simpel, de gezondheidszorg moet concurrerend zijn en zichzelf bedruipen en daarom worden de cijfers van de gezondheidszorg vergeleken met de cijfers van andere commerciële instellingen, en ja ,dan kunnen we het met z'n allen niet meer opbrengen HELLA.
Je moet appels ook niet met peren vergelijken. Alles wat je in de gezondheidszorg stopt komt er qua cijfers NOOIT meer uit.
Een vergelijking, je koopt met je zuurverdiende spaarcenten een auto, spiksplinternieuw staat ie te wachten in de showroom terwijl jij komt aanlopen met je gezin. Je kijkt nog eens naar je kinderen en denkt 'ik zal het nooit hardop toegeven maar man wat is die auto mooi'. De verkoper treedt jullie breed lachend tegemoet. Je nieuwe 'kind' staat ongeduldig te wachten om vertroeteld te worden. De verkoper wil je eerst nog wat dingetjes van de auto uitleggen en jij knikt maar je wil maar 1 ding en dat is asap vertrekken met die nieuwe aanwinst, en daar zit 'm de kneep.
Op het moment dat jij met die auto de showroom uit rijdt ben je al 30% van je geïnvesteerde geld kwijt. 30 PROCENT. Toch is het eerste waar jij naar toe rijdt de benzinepomp. En daar knal je er voor zo'n 50 Euro brandstof in. Dus je bent al 30% kwijt en ook nog eens 50 Euro en je hebt bij wijze van spreken, nog geen meter gereden. Eindelijk op weg.
De eerste meters zullen waarschijnlijk schadeloos zijn maar in de komende jaren en maanden zullen er krassen en deuken in komen. Die laat je repareren, het is immers jouw trots. De auto is na 1 jaar 50% minder waard, voor de HELLA HUECKS van deze wereld, DAT IS DE HELFT.
Na 4 jaar is de auto volledig afgeschreven en heeft het ding alleen maar geld gekost.
Reken maar uit, bezine, servicebeurten, onverwachtse kosten, nieuwe banden, wegenbelasting, wasstraat, poetsmiddel etc, etc. In theorie is dat 'met z'n allen ECHT NIET meer op te brengen' en toch koopt de eerste de beste Nederlander met een rijbewijs gewoon een auto hoor HELLA HUECK.  En Waarom? Omdat zo'n auto 'vrijheid' geeft en in veel gevallen levensvreugde, bijkomend voordeel, het houdt de economie draaiende .
En zo moet je de gezondheidszorg ook zien. Je stopt er geld in en ziet daar in harde cijfers NIETS van terugkomen.
Maar denk eens na HELLA HUECK.
Jouw oma moet een nieuwe heup, zij heeft haar hele leven hard gewerkt en voor een gezin gezorgd.  Zij wordt door een chirurg geopereerd, onder zeil gebracht door een anesthesist, en de hele operatie is voorbereid door een verpleegster. Al deze mensen, inclusief jouw oma draaien mee in de maatschappij, de economie.
De chirurg geeft heel veel geld uit want hij heeft een gezin met 5 kinderen en een minnares die dure smaak heeft (nee niet de verpleegster) en hij heeft zojuist zijn nieuwe Mercedes bij de dealer opgehaald.
Oma kan met haar nieuwe heup niet meteen zonder rollator lopen, sterker nog dat gaat nooit meer lukken, dus die zoekt ff een leuk modelletje uit om mee naar de bakker te lopen om daar een taart te halen om met haar kleinkinderen te vieren dat zij weer uit het ziekenhuis is ontslagen, levensvreugde, vrijheid.
Begin je het een beetje te begrijpen HELLA HUECK?
Qua cijfers zie je er dan NIETS uit komen maar in de praktijk houdt de gezondheidszorg mooi onze economie draaiende, althans voor een groot deel.
En nu, juist nu iedereen zegt 'wij kunnen de gezondheidszorg met z'n allen niet meer opbrengen.' juist NU zeggen de verzekeringsmaatschappijen dat de premie van een basis verzekering met 80 Euro per jaar omlaag kan.
Wat dus betekend HELLA HUECK, dat wij al jaren teveel betaald hebben, getuige de 1.6 miljard winst die de gezamenlijke verzekeraars afgelopen jaar hebben gemaakt.
Dus doe mij een lol en blaat nou NOOIT MEER, maar dan ook NOOIT meer de politiek na als een geil schaap maar ga eens ZELF DENKEN en ONDERZOEKEN.
Jij noemt jezelf toch journalist?
Onderzoek eens hoeveel vrijheid en levensvreugde het oplevert, m.a.w. kijk eens hoe deze mensen meedraaien in de maatschappij, en je zal zien dat de gezondheidzorg ons meer oplevert dan ie kost.

4 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Even opnieuw en dit keer goed... Ik moet eerlijk bekennen dat ik helemaal niet bekend ben met Hella Heuck. Wat ik ook wil zeggen is dat de gezondheidszorg idd duur is, maar gelukkig worden de meeste dingen verzekerd, maar ja, ook die verzekeringen zijn ook duur. Het is gewoon een dure wereld geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Onzin, de verzekering is duur omdat die veel geld aan je willen verdienen. De medicijnen zijn duur omdat de apotheek veel geld aan je wil verdienen. Gezondheidszorg kan stukken goedkoper.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alles kan goedkoper. Feit is dat totdat de gezondheidszorg in zijn geheel goedkoper is, we in een dure wereld leven.

      Verwijderen