maandag 9 december 2013

De December hell begint met Eric Corton.

De December hell begint voor mij pas echt goed wanneer Eric Corton door de speakers van de tv schalt met zijn nieuwe actie voor serious request, het jaarlijkse dieptepunt van de Nederlandse radio en televisie.
Eric Corton, de vleesgeworden duivel, die elk jaar weer de meest vreselijke beelden schiet om die vervolgens aan de 'hongerige' deejays in het 'glazen huis' te laten zien.
Eric Corton die net zolang blijft doorpraten tot jij je laatste vocht over je wang hebt laten gaan en een belachelijke prijs betaalt voor een plaatje van Marco Borsato of iets anders wanstaltigs.
Jaren geleden hoorde je datzelfde plaatje al na 20 minuten voorbij komen maar nu zit je weken aan de radio gekluisterd tot jouw naam eens genoemd wordt. Je was namelijk beller nummer 250.441.
Over 'jouw naam' gesproken, daar draait het de laatste jaren allemaal om.
Terwijl Eric Corton zijn zoveelste uitpers filmpje aan de deejays in 'het glazen huis' laat zien hebben de mensen op het plein en om het huis helemaal geen idee waar het over gaat, zij gaan rustig hossend met een biertje in de hand verder hun feestje vieren.
Zij komen op de televisie en het maakt ze echt niet echt wat ze daarvoor moeten doen.
De ergste vind ik de vaders die s'nachts meer dan 2 uur in de rij gaan staan met hun dochtertje van 4 om vervolgens bij de brievenbus aan te komen en net zolang te wachten tot 1 van de deejays het verkleumde meisje ziet. Want dan pas is papa's opzet geslaagd.
Het meisje verteld dan in kleutertaal met trillend onderlipje dat zij haar spaarpot heeft kapotgemaakt, en zij heeft wel, EN NU KOMT HET, 0,25 eurocent voor het goede doel.
Kunnen wij met elkaar iets afspreken?
Kunnen wij ervoor zorgen dat dat meisje terplekke door de kinderbescherming wordt opgevangen en meteen in een gezin wordt geplaatst?
Kunnen we ervoor zorgen dat er nooit meer meisjes van 4 midden in de nacht in de vrieskou met hun papa 2 uur in de rij staan omdat papa zo nodig op tv moet? Kunnen we dat afspreken?
Het thema van dit jaar is trouwens 'clean this shit up' een bijpassendere titel heb ik nog niet gehoord voor deze hell trouwens.
Al die mensen op dat plein die zonodig uren in de rij moeten staan om 5 seconden in beeld te kunnen komen dat zijn dezelfde mensen die zangeres Anouk een negersletje noemen wanneer zij zich met de Pietendiscussie bemoeit.
Die mensen die daar bij de brievenbus een gift doen en half dronken zeggen dat de deejays zo goed bezig zijn, zijn dezelfde mensen die tegen de komst van asielzoekers zijn.
Dat is gewoon het kliekje van Geert Wilders die met z'n allen net het i.q. van een neushoorn halen wat ervoor zorgt dat zij zelfstandig mogen wonen en dat zij dus stemrecht hebben.
Dus 'clean THIS shit up' Eric Corton.
Die mensen waarvan jij denkt dat zij speciaal voor jullie komen zijn dezelfde mensen die jou met veel plezier neerslaan wanneer jij het in je botte hoofd haalt om zo'n Afrikaans kindje naar Nederland te halen. Het wordt trouwens pas echt leuk wanneer je erbij vertelt dat het kindje Islamitische ouders heeft.
Dat zijn jullie fans en ik walg ervan dus 'clean this shit up'.
Wat ik nog erger vind is dat die hele hulp actie een doekje voor het bloeden is, het zet geen zoden aan de dijk. De enige die er echt blij van wordt is de directeur van het Rode Kruis en ik hoef jou niet uit te leggen waarom toch?
Wil jij echt iets veranderen Eric?
Nee serieus, wil je de wereld echt veranderen?
Dan heb je dus ballen nodig hè kereltje.
Met al die miljoenen die jullie tot nu toe hebben opgehaald in al die jaren 'glazen huis' daarmee had je aandelen moeten kopen jonge.
Ja aandelen!
Aandelen van een wapenfabriek, zodat je van binnenuit kunt zorgen dat er iets veranderd.
Aandelen Shell, zodat je van binnenuit kunt regelen dat ALLE bewoners van Afrika meeverdienen aan de olie-opbrengsten en dat de rotzooi die Shell maakt eens wordt opgeruimd, met je 'clean that shit up'.
Als je echt iets wil veranderen dan ga je in het bestuur zitten van de meest invloedrijke bedrijven die daar alle grondstoffen uit de grond plunderen voor onze mobiele telefoons en tablads, en je zorgt dat er van binnenuit iets verandert want wat jullie nu doen heeft geen zin, 'clean this shit up'.
Je houdt jezelf in stand en dat kan toch niet de bedoeling zijn toch?
Maar dat is wel de bedoeling hè?
Daar is het jullie om te doen toch?
Elk jaar een ander zielig verhaal, en laten zien dat je het ook met PVV stemmers gezellig kunt hebben op een plein?
Mag ik dan 1 verzoekje doen? Ja?
Volgend jaar geen deejays in het 'glazen huis' maar 3 PVV stemmers die tegen de komst van asielzoekers zijn, 1 fles water, en zangeres Trijntje Oosterhuis.
Zet daar een camera op en reken maar dat ik ga storten Eric, voor elke dode 1 Euro.     
http://www.youtube.com/watch?v=k3aA6cIw59k

Geen opmerkingen:

Een reactie posten