dinsdag 26 november 2013

Ik ga vandaag nog naar Coolcat

Gisteren liet minister Ploumen weten dat Coolcat, Wibra en Prenetal het verdrag voor een betere veiligheid in de fabrieken van Bangladesh nog niet getekend hadden.
Op Twitter en facebook waren daar meteen wat early-birds die lieten weten nooit meer bij Coolcat of Prenetal te gaan winkelen. Wibra stond er nergens tussen by the way.
Nou snap ik Prénatal, want ik krijg in die zaken ook enorme jeuk aan mijn handen van die te blije en hysterische moeders die bij elk mutsje met tranen in hun ogen staan en de verkoper die dan nog even een aai over de rug geeft waardoor de waterlanders echt vrijelijk stromen en ik kan je melden er is niets ergers en afschuwelijker om te zien dan een hoogzwangere vrouw haar neus te zien snuiten in een papieren zakdoek.
Die vrouwen generen zich nergens meer voor want ze lopen immers al maanden voor lul dus als zij dan ook nog het geluid van een olifant maakt terwijl zij haar neus snuit maakt dan ook niets meer uit. Wat een vreselijk sneue winkel is dat, maar dit terzijde.
Wat Coolcat betreft, ik denk dat ik vandaag nog langs ga om daar bij de kinderafdeling alle kleurige t-shirts en broekjes te scoren voor mijn neefje.
Zijn ouders houden namelijk van Mc Gregor en ander niet te betalen spul, duur maar het ziet er niet uit.
Het is zo duur dat de werknemers van die fabriek waarschijnlijk allemaal in een Mercedes rijden, alle 2000 denk ik zo.
Wat? Niet?
Dat spul wordt ook gewoon gemaakt in te 'lage loon landen'? Wat een verrassing.
Maar ik ga nog steeds Coolcat leegkopen want ik hoop Coolcat namelijk te overtuigen om het verdrag helemaal NOOIT te tekenen.
Dat heeft namelijk geen enkele zin en de mensen moeten maar eens weten hoe het precies zit.
Rutte gaat op reis, hij neemt de minister van buitenlandse zaken en financiën mee.
Dat doet ie niet omdat ie met die 2 het beste kan opschieten, neen dat doet ie om goede zaken te kunnen doen.
Zo was hij laatst nog met een delegatie in China. Alles voor de economie.
Zo is er dus ook ooit een deal ontstaan tussen Bangladesh en Nederland.
Die deal houdt in dat er 'vrij' kan worden gehandeld tussen die landen met leuke belastingtarieven.
Er zijn in Bangladesh een stel mensen dus heeeeelllll rijk geworden van deze deal, en nou wil Ploumen en die muts van een Ineke Zeldenrust dat de veiligheid beter wordt geregeld.
Er zijn meer dan 4000 fabrieken daar dus......wie gaat dat controleren?
Gaat Ineke daar zitten?
Kan een simpele handtekening hier in Nederland ervoor zorgen dat het daar beter wordt?
Neen, dat gaat niet lukken.
Op papier natuurlijk wel maar in de praktijk is het natuurlijk een wassen neus.
Moet Coolcat daarvoor boeten? Neen.
Moet Coolcat zorgen dat de werknemers daar meer verdienen?
Nee, Coolcat gaat namelijk voor de beste deal en dat betekent ook tevens dat zij NOOIT kunnen onderhandelen voor de werknemers, immers, daarmee snijden zij zichzelf in de vingers.
Dus Ineke Zeldenrust, met je gesubsidieerde 'schone kleren' stichting, als jij wil dat de mensen in Bangladesh een veiligere werkplek krijgen dan moet je naar de regering in Bangladesh gaan en het daar regelen.
Als jij wil dat de werknemers meer betaalt krijgen dan moet je zorgen dat de werknemers in Bangladesh staken en loonsverhoging eisen maar je moet niet een paar winkelketens te schande zetten die het sowieso al moeilijk hebben.
Wist je trouwens dat Hugo Bos gewoon nog bont gebruikt voor zijn kleding?
En weet je waar die kleren worden gemaakt?
Waarom hoor ik je daar niet over?
Veel te groten vis natuurlijk met zoveel juristen die ervoor zorgen dat jij bij 1 aanklacht tegen Hugo Boss op zoek kunt naar een andere baan. Er zou van je stichting helemaal niets overblijven.
Ze zouden jullie subsidie eens moeten stoppen, kijken hoe lang je de strijd dan nog voortzet.
http://pauwenwitteman.vara.nl/gemist

http://www.coolcat.nl/nl/?mkwid=s17dH2cPS_dc&pcrid=29385759771&pkw=coolcat&pmt=e&gclid=CMn5w9qtgrsCFVMPtAodVlUAmw&___from_store=nl

1 opmerking:

  1. Als je je als gewone consument met zulke zaken bewust gaat bezig worden ga je op een gegeven moment niets meer kopen. Je kan beter goed spul kopen voor weinig geld dan dat je iets meer betaald voor iets dat ''goed'' is gemaakt maar in feite kud is.

    BeantwoordenVerwijderen