vrijdag 8 november 2013

We moeten ons schamen..

Terwijl een waterig zonnetje voorzichtig door de luxaflex schijnt zit ik voor mijn computerscherm te wachten op een openingszin voor mijn dagelijkse blog.
Ik zie er enorm tegenop, niet tegen het schrijven maar tegen de vergelijking die ik ga maken.
Mijn blog heet m.a.w.(met andere woorden) en dat betekent dat ik, wanneer daar een kans voor is, situaties in een ander perspectief wil neerzetten
Situaties met elkaar wil vergelijken zodat 'mijn' lezers eens een andere kant belicht krijgen en er misschien over gaan nadenken.
Meestal is dat leuk om te doen.
Je hebt het idee dat je mensen op andere gedachten kunt brengen, je doet iets tegen de onverschilligheid in de maatschappij, je stipt thema's aan die dagelijks voorbij komen en je hoopt dat, al is het er maar 1, mensen anders gaan denken.
Maar vandaag is het niet leuk of prettig, vandaag is het over de rug van iemand en daar houd ik niet van, maar ik vind wel dat het moet gebeuren.
Nou, ik ga eraan beginnen en ik kan je nu al zeggen, schaam je, schaam je diep, dat jij net als ik niets hebt gedaan om dit te voorkomen. Dat we zomaar zijn doorgegaan met ons leven.

Als een Palestijn met een bomgordel in een bus zit, opstaat en roept 'Allah Akbhar' en zichzelf opblaast en zoveel als mogelijk slachtoffers meeneemt, hoe noemen wij dat dan?
Dat noemen wij een zelfmoordterrorist.
Als een volwassen man eerst zijn dochtertje van 3 dood schiet en daarna zichzelf van het leven beroofd, hoe noemen we dat dan?
Het is in ene stil?
Nou, hoe noem je zo iemand?
Nou op zijn minst een egoïst lijkt mij en ik kan nog wel erger bedenken maar dat laat ik aan de specialisten over.
De specialisten op facebook en twitter die elke vermeende pedofiel met foto en naam vermelden, zonder dat er zekerheid is dat de man op de foto het ook echt wel is.
Afgelopen week nog werden de beelden van een stel vrijgegeven die de pinpas van een 91 jarige hadden afgepakt.
Het filmpje werd meteen op facebook geplaatst en er werden meteen conclusies aan dat filmpje verbonden, mensen schreeuwden moord en brand.
En nu?
Ik heb het in de gaten gehouden maar niets, niets over de zoveelste vader die zijn kind dood.
Niets over de instantie die hier weer eens enorm geblunderd heeft, maar het gisteren wel belangrijk vond om zich meteen in te dekken met de zin 'wij hadden de man in ons vizier', stelletje sukkels.
Waarom zie ik  niets?
Is dit te erg?
Of moeten we dit maar doodzwijgen net zoals het gezinsdrama in Hilversum van enkele jaren geleden waar een politieagent zijn vrouw en 3 kinderen doodschoot en daarna zichzelf?
We moeten het er maar niet meer over hebben?
Geen rumoerige mars om de politiek te vragen hier eens serieus mee aan de slag te gaan?
Nee, het is natuurlijk veel makkelijker om je kwaad te maken op een stel buitenlanders die het UWV oplichten of een stel Marokkanen die een buschauffeur bedreigen dan je uit te spreken over een vader die zijn dochtertje dood schiet.
HALLO?
Is dit meisje ook weer voor niets gestorven?
Had zij niet beter verdiend?
Moet er niet eens iets gebeuren om deze golf van waanzin te stoppen?
Ik wil dat de politiek zich snel gaat buigen over het vraagstuk hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.
Er moet een commissie komen, er moeten praatgroepen komen en er moet over worden nagedacht en wel nu.
Dit kan zo niet verder, dit moet stoppen.
Ik wil jullie horen, ik wil Nederland horen.
http://weert.gezien.nl/nieuws/schutter-reuver-was-gefrustreerd-over-omgangsregeling.html

http://www.nu.nl/algemeen/512426/vijf-doden-bij-familiedrama-hilversum-video.html

2 opmerkingen:

  1. Deze gebeurtenissen, hoe afschuwelijk ook, zijn privé aangelegenheden en ik vind het niet netjes om erover te spreken. Niet als buitenstaander. Vind ik dat er dingen moeten veranderen? Ja, dat vind ik wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is het punt er moeten dingen veranderen. Ik ga hier zeker op terug komen.

      Verwijderen