woensdag 6 november 2013

Tegengaan van Islamisering is simpel.

Na het sarcasme en cynisme van gisteren is het weer eens tijd voor serieuzere zaken.
Ik moet trouwens iedereen die op twitter en facebook heeft gereageerd nog hartelijk danken voor hun hartverwarmende reacties. Dat was het sarcasme voor vandaag, terug naar het onderwerp.
Al enkele weken word ik dagelijks op de hoogte gehouden van de missie Mali.
Of beter gezegd, ik hoor dagelijks minimaal 1 keer de vraag 'moeten we militairen naar Mali sturen?'
Dit alles onder het mom van wederopbouw terwijl wij allemaal weten dat het om het bestrijden van de Islamisering gaat.
En dan kun je wel doen alsof het een vredesmissie is maar wanneer jij wordt aangevallen door een stel malloten die de hele tijd 'Allah Akbar' roepen denk ik dat je snel genezen bent van je 'vreedzame' bedoelingen.
Laten we eerlijk zijn.
Wat je militair ook doet om de Taliban of andere extremisten te bestrijden je faalt altijd.
Op het moment dat je er bent vertrekken de Taliban of de Touareq naar de bergen of in de bossen en zie je ze een paar jaar niet.
Na enkele jaren vertrekken de militairen uit het gebied, die mannen met baarden komen dan uit hun grot en beginnen gewoon opnieuw.
Hop, een paar miljard Dollar over de balk gesmeten en vele mensenlevens geofferd voor nul resultaat.
Mee eens toch?
Dus, wat te doen?
Nou simpel.
I.p.v. militairen te sturen met alleen wapens, stuur je militairen met glasvezel.
Je laat die gasten ervoor zorgen dat er overal in Afghanistan of Mali of waar dan ook een snelle internetverbinding is.
Wanneer die verbinding er is zorg je ervoor dat iedereen, maar dan ook echt iedereen een Smart Phone in handen krijgt, ik kan je vertellen dat dat nog altijd goedkoper is dan jaren oorlog voeren.
Binnen no-time zul je zien dat er mensen het internet op gaan.
Nu moet je er natuurlijk voor zorgen dat die mensen niet alleen kunnen zien wat er in de rest van de wereld te koop is maar je moet ervoor zorgen dat zij dat in hun eigen land ook kunnen krijgen. Hiermee stimuleer je de economie en geef je de mensen een doel om te leven en om te bouwen aan een nieuw Afghanistan bijvoorbeeld.
Om ervoor te zorgen dat die spullen ook besteld kunnen worden zet je er een filiaaltje van bijvoorbeeld Bol.com neer, vandaag besteld morgen in huis.
Nu hoor ik jullie denken 'ja maar zo'n filiaal wordt aangevallen door de Taliban, platgebrand en dan ben je nergens meer'.
Weet je nog wat de Amerikanen zeiden toen zij op zoek waren naar Osama?
'We kunnen hem niet vinden, hij is vertrokken naar de bergen, andere identiteit, enz, enz.'
Nu met het filiaal van Bol.com heb je een magneet gecreƫerd en i.p.v. dat jij op zoek moet naar de Taliban komen zij naar jou. Het is een soort drijfjacht maar dan met de leden van de Taliban.
Wat betreft internet, hetzelfde verhaal.
Je zorgt gewoon dat de strategische plekken goed worden bewaakt en wacht tot de Taliban zich meld. Je denkt dat ik een grapje maak? Nou echt niet. Ik geloof hier heilig in. Laat de mensen maar eens zien hoe de rest van de wereld is verdergegaan, zorg dat ze iets te dromen hebben.
Zorg er trouwens ook voor dat werkelijk alle (legale) porno die er te krijgen is ook te vinden is en te bekijken.
Moet jij eens zien hoe snel de Koran van de woonkamer op het nachtkastje terecht komt om daar vervolgens stof te happen en na een paar jaar te verdwijnen naar een hoek in een donkere kast.
Hoe denk je dan dat het met het Christelijk geloof is gegaan?
Alleen was het toen geen internet maar televisie.

2 opmerkingen:

  1. Het punt is, dat zelfs de Taliban en andere gelovigen er weet van hebben dat deze ''slechte'' dingen bestaan, de dingen uit de moderne Westerse wereld. Ze weten er al van, maar ze kiezen er zelf voor om er niets mee te doen, in theorie en op papier klinkt je oplossing wel okay trouwens. Of je nou sarcastisch was of niet, at least you come up with a solution.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook de bedoeling dat je de mogelijkheid geeft aan de bevolking, niet aan de taliban. Van de bevolking moet je het hebben, zij moeten een reden hebben om zich tegen de Taliban te verzetten en niet, zoals nu, ermee in zee te gaan omdat zij niets hebben. Wanneer je de bevolking aan jou kant hebt dan wordt de strijd tegen de Taliban een stuk simpeler.

      Verwijderen