donderdag 3 oktober 2013

Het is maar hoe je het bekijkt.

Moeten we het echt over het proefverlof van Volkert van der G hebben? Ja dat moeten we echt. Vooral ook omdat ons weer eens angst wordt aangepraat en verschillende mensen het nodig vinden om hun ongezouten mening te ventileren.
Zo was daar natuurlijk onze Mozart uit Limburg die het moment greep om weer eens goed te scoren. Of Ronald Sorensen die vindt dat Volkert maar aan Noord-Korea moet worden uitgeleverd.
En dat allemaal onder mom van 'het veroorzaakt onrust in onze maatschappij'?
De enige onrust die wordt veroorzaakt komt tot nu toe alleen maar van jullie grote mond hoor.
En trouwens, het is maar hoe je het bekijkt.
Hier in het 'westen' veroorzaakt het volgens mij niet eens een rimpelingetje.
Hoe weet ik dat zo zeker?
Nou, Pim Fortuyn werd op 6 mei 2002 laf vermoord, en weken daarna brandde er nog steeds kaarsen bij de ingang van het media terrein. Het eerste jaar na de moord kwamen er nog enkele honderden mensen om Pim Fortuyn te herdenken maar inmiddels is dat aantal geslonken tot een handjevol.
Ik geloof niet dat je dan nog kunt spreken van 'maatschappelijke onrust'.
Joost Eerdmans dan, die vindt dat Volkert een politieke moord heeft begaan en daarom langer achter de tralies moet blijven.
Ook dat houdt geen stand want de rechter achtte dat destijds niet bewezen maar gaf wel toe dat Volkert het politieke klimaat had beïnvloed. Zo hebben wij inderdaad nog maanden met een stel ontsnapte psychiatrische patiënten een kabinet gehad, Balkenende1.
Verder vind ik het nogal zuur dat Volkert zoveel aandacht krijgt terwijl er dagelijks mensen vrij komen die 'onrust in de maatschappij veroorzaken' en waarmee de maatschappij maar te dealen heeft. Denk eens aan een vader en moeder die hun kind verloren door een automobilist die dronken achter het stuur zat en die na 200 uur taakstraf weer vrolijk door de wijk rijdt, of een slachtoffer van een brute overval die de dader na enkele maanden weer in zijn winkel heeft staan.
Volkert zal uiteindelijk vrij komen of we het daar nu mee eens zijn of niet.
En wat die onrust betreft...........weet je wat pas onrust veroorzaakt in de maatschappij?
Yvon Jaspers. 
Yvon Jaspers en haar kliek met het tv-programma 'boer zoekt vrouw'.
Die kleuterleidster die een stel psychisch gestoorde boeren aan een partner probeert te helpen. Mensen die wekenlang nergens anders over kunnen praten en volledig in beslag genomen worden door een stel randdebielen die op kosten van de maatschappij eens lekker de bloemetjes buiten zetten.
Weet je wat een onrust dat veroorzaakt in de maatschappij?
Het is maar hoe je het bekijkt.
  
http://www.dichtbij.nl/t-gooi/regionaal-nieuws/artikel/2785426/bescheiden-herdenking-pim-fortuyn-op-het-mediapark-video.aspx

 

2 opmerkingen:

  1. Als iemand proefverlof krijgt dan heeft hij zijn straf toch al zo goed als uitgezeten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja precies daarom blijft de discussie ook een beetje vreemd, onder het mom van 'onrust in de maatschappij' snappie?

    BeantwoordenVerwijderen