vrijdag 25 oktober 2013

Moderne slavernij in Nederland

Geachte Verene Shepherd, (mensenrechtenschendingen VN), ik weet dat U ontzettend druk bent met belangrijke zaken in Nederland maar wanneer U dan toch met Nederland en zijn culturele erfgoed bezig bent dan heb ik nog wel een zaakje waar ik graag Uw aandacht op wil vestigen.
U vindt toch ook dat mensen in Pakistan onder veel te barre omstandigheden hun werk moeten doen voor de H+M en andere kledingzaken?
Nou dan heb ik hier iets waarbij U oren zullen klapperen, van de kou.
Ten eerste is daar de ruimte.
De ruimte is werkelijk waar nogal overdreven. Wij moeten overal energiebesparende middelen uitvoeren maar daar hebben zij een baan van ijs die zo breed is dat je er een snelweg van kan maken. Maar wat denk je?
Ze mogen maar met z'n tweeën tegelijk, terwijl er rustig 10 of 20 mensen op die baan kunnen.
Die baan is van ijs en dat betekent dat de gehele hal constant 4 graden onder 0 is, dat is toch mensonterend?
Doordat er maar met 2 mensen tegelijk op de baan mogen heb je ook nog eens 'dweilpauzes'?
Dan komen er auto's op de baan die er een laagje water over leggen en iedere ijsmeester heeft zo zijn eigen geheim.
Dat mag toch niet in Europa?
Alles moet toch transparant zijn? Dat is toch oneerlijke concurrentie?
Dan even over de afstanden.
De korte afstanden gaan nog wel maar je hebt ook 5 en 10 kilometers.
Over de 10 kilometer gesproken, wat een ellende is dat. Dat is echt niet meer van deze tijd.
De twitterende, facebookverslindende tiener heeft daar tegenwoordig echt geen tijd voor.
Kijk die 10 kilometer duurt zo'n 12 tot 14 minuten, dat is 1 keer leuk maar 10 ritten inclusief dweilpauzes, ja dat kunt U zelf ook wel uitrekenen dat is meer dan 2 uur terwijl wanneer je ze met z'n allen op het ijs zet, ze in een kwartiertje klaar zijn.
Met het oog op de Olympische Spelen lijkt mij dat dit wel even snel doorgevoerd kan worden, toch? Die dweilpauzes zouden ook een stuk minder lang kunnen wanneer er niet zoveel mensen met hun jas aan en muts op het stadion binnen kwamen. Die zorgen er namelijk voor dat de luchtvochtigheid omhoog gaat en het ijs, ja let op nu komt het, het ijs beslaat.
Ik stel voor de wedstrijden in het vervolg gewoon zonder publiek te doen, kunnen ze lekker opschieten.
U zou trouwen die pakken eens moeten zien, dat kan echt niet. Je ziet alles zitten, of in sommige gevallen zie je dat bepaalde mensen echt helemaal niets hebben zitten waar toch echt iets zou moeten zitten. Ik vind dat nogal seksistisch.
Ik vind trouwens dat er pas geschaatst mag worden wanneer het buiten vriest en ja, dan is het traditie in Nederland dat er wedstrijdjes worden gehouden maar dit heeft niets meer met cultureel erfgoed te maken, meer met cultureel gezeur als je het mij vraagt.
Dit is je reinste slavernij weet U dat?
Je lokt een stel mensen met een rookworst naar een stadion waar een ander stel mensen in barre omstandigheden hun werk moeten doen.
Nou?
Dat is toch moderne slavernij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten