donderdag 17 oktober 2013

Ten koste van......

Afgelopen maandag is minister van volksgezondheid, Edith Schippers door het vrouwen blad Opzij verkozen tot de machtigste vrouw van Nederland en daarmee heeft Opzij deze verkiezing totaal overbodig gemaakt, immers om de machtigste vrouw van Nederland te worden hoef je klaarblijkelijk niet goed in je vak te zijn.
Nou hebben wij maar 3 vrouwen in de regering zitten en laat Edith nou net diegene zijn die waarschijnlijk een geslachtsoperatie heeft ondergaan en al een aantal jaren is gestopt met het slikken van vrouwelijke hormonen want ze praat al net zo dom als al die andere mannen in het kabinet.
Laat me dat even uitleggen.
Enkele weken geleden is onze buurvrouw geopereerd en is er bij haar een kwaadaardige tumor uit haar blaas verwijderd.
Twee dagen daarna kreeg zij haar eerste chemo en na een bekertje water en een plasje werd zij doodleuk naar huis gestuurd met de mededeling, 'U mag elke 4 uur 2 paracetamol innemen tegen de pijn'.
Het mensje kon niets binnen houden en crepeerde werkelijk van de pijn.
Wij hebben dat 2 dagen aangezien om vervolgens alsnog pijnbestrijding te laten komen en wat denk je?
Na een dag knapte zij zienderogen op en kon weer eten binnen houden en op krachten komen.
Het kabinet noemt dat de 'participatie maatschappij' ik noem dat de 'zoek het zelf maar uit maatschappij.
En vandaag is bekend geworden dat het aantal maagbloedingen in 2012 met 360 is gestegen en enkele daarvan waren zo ernstig dat de patiƫnt moest worden opgenomen in het ziekenhuis.
Volgens het IVM valt de stijging te wijten aan de beperking van de vergoeding op maagzuurremmers.
De besparing moet zo'n 75 miljoen Euro opleveren wat betekent dat mensen die het middel kortdurend nodig hebben 13 Euro moeten betalen bij de eerste keer afhalen en daarna 7 euro per maand.
Veel mensen kunnen dat in deze tijd domweg niet betalen en slikken die maagzuurremmers dus niet met als gevolg dat zij in het ziekenhuis terecht komen. 
Volgens Opzij is de zorg het maatschappelijk thema van 2013, en met 77.8 miljard Euro de grootste kostenpost van het kabinet, het juryrapport luidt, en dit heb ik letterlijk overgenomen,
'Het is aan Edith Schippers om te voorkomen dat deze kosten niet nog verder groeien. Zij is de eerste die er in jaren in is geslaagd te zorgen dat de overheid minder aan zorg uitgeeft dan begroot. Met het zorgakkoord dat ze in juli sloot, heeft Schippers miljoenen weten te besparen' Hallo Opzij en minister van Volksgezondheid Edith Schippers, we hebben het hier toch over de minister van Volksgezondheid en toch niet over de minister van financiƫn?
Natuurlijk moet er goed gekeken worden naar de kosten in de zorg maar toch niet ten koste van de zorg?

http://www.rtlnieuws.nl/economie/laatste-videos-z/aantal-maagbloedingen-gestegen-door-bezuinigingen

http://www.nu.nl/algemeen/3604169/aantal-maagbloedingen-gestegen-bezuinigingen.html

http://nl.wikipedia.org/wiki/Edith_Schippers

http://www.opzij.nl/Nieuws-Opinie/Nieuws-Opinie-Artikel/Edith-Schippers-Winnaar-Top100-2013.htm

1 opmerking:

  1. Wat grappig dat je het over maagzuurremmers hebt... voor 10 tabletkes moest ik 6 Euro zoveel betalen... All1 mensen die het chronisch nodig hebben krijgen het vergoed, mits je het 6 maanden lang achtereen eerst gebruikt. Of zoiets zei de apotheker mij. Maar goed, gelukkig is het bij mij maar bij 1x gebleven.

    BeantwoordenVerwijderen