donderdag 31 oktober 2013

De echte erfenis van Pim Fortuyn.

Deze week maakte Amnesty International bekent dat de Nederlandse politie bij verkeers of identiteitscontroles vaker allochtonen eruit pikt dan autochtonen.
Dit noemen wij ook wel discriminatie.
Commentaar van de Nationale Politie, 'De Nationale Politie herkent zich niet in de kritiek, die is onjuist en ongegrond'. En daarmee is de kous klaarblijkelijk af.
Op twitter en andere social media ontstond discussie over racisme in Nederland en tot mijn grote verbazing zijn er hordes mensen die gewoonweg niet geloven dat racisme hier voorkomt.
Dit zijn overigens dezelfde mensen die zangeres Anouk bestempelen als 'negerslet' wanneer deze duidelijk maakt moeite te hebben met de zwarte Piet.
Waar komt dat toch vandaan, die grofheid en dat schaamteloos wegzetten van mensen?
Dat kansloze kwetsen van personen?
Sinds wanneer is dat mainstream geworden?
Volgens mij begint het met Pim Fortuyn, die als eerste politicus zei waar het op stond, tenminste dat vond hij.
Pim kwam daar niet mee weg zoals wij allen weten, vermoord door een blanke man van middelbare leeftijd.
Daarna kwam er ineens bescherming voor politici die bedreigd werden, en daar is het fout gegaan. Dit heeft een nieuwe soort vrijheid gecreëerd waarvan Nederland snel af moet.
In 2011 was de zaak Wilders, waarin Geert werd beschuldigd van haatzaaien en discriminatie.

Geert gooide met uitspraken zoals 'tsunami van Islamisering', 'verbied dat fascistische boek', 'Islamitische invasie', en hij gaf aan de Koran te willen verbieden.
Ik was er van overtuigd dat Geert met een berisping weer terug naar zijn hok zou worden gestuurd en dat de rechter zou eisen dat hij zijn verontschuldigingen zou aanbieden, maar dat had ik duidelijk verkeerd.
Op 23 juni 2011 om 9 uur volgde de uitspraak, volledige vrijspraak.
Ik viel zowat van mijn stoel toen ik dat hoorde.
Volledige vrijspraak?
Hier zat een man, met een grijns' die een hele bevolkingsgroep keer op keer weg zette, de ene beledigende opmerking na de andere maakte tegen diezelfde groep en als klap op de vuurpijl 'kopvoddentax' wilde invoeren.
Deze man werd vrijgesproken onder het mom van 'vrijheid van meningsuiting'.
Vrijheid van meningsuiting?
Okay, maar dan geld dat voor iedere Nederlander, onder dezelfde voorwaarden niet waar?

Dus ik vind dat de rechter nog iets is vergeten in zijn uitspraak, namelijk Geert erop wijzen dat iedere volwassene verantwoordelijk is voor zijn eigen gedrag en dat betekent dat Geert alles mag zeggen maar dat ie daar wel zelf de verantwoording voor draagt.
Wat houd dat in?
Nou dat wij per direct stoppen met de beveiliging van Geert, eens kijken hoe hij dan gebruik maakt van zijn 'vrijheid van meningsuiting'.
Verder geven wij iedereen de kans om net zo agressief te reageren op de PVV als de PVV op hen, wat inhoud dat Geert niet meer van adres naar adres wordt gereden maar gewoon 1 vaste woon en verblijfplaats heeft die wordt vermeld op elke website die de PVV online zet, zodat alle mensen Geert om uitleg kunnen vragen wanneer het hun uitkomt. 
Ja Geertje dat is verantwoording afleggen voor 'jouw' vrijheid van meningsuiting.
Jij wil mensen beledigen?
Prima, ga je gang, maar dan dit keer wel op je eigen kosten.
We moeten nou eenmaal allemaal bezuinigen Geert.

http://nos.nl/artikel/568171-amnesty-politie-discrimineert.html

http://nl.wikipedia.org/wiki/Zaak-Geert_Wilders

http://www.youtube.com/watch?v=5DtWUdjhi0I

Geen opmerkingen:

Een reactie posten