dinsdag 22 oktober 2013

Sinterklaasje kom maar binnen met je resolutie.

Nou, nou, het begint nu toch aardig op te lopen, die discussie over Sinterklaas en vooral Zwarte Piet. Nou heb ik al duidelijk gemaakt in een eerdere blog dat het niets met Sinterklaas en Zwarte Piet te maken heeft maar meer met de mensen er omheen, immers, de volwassenen die ervoor zorgen dat het racistisch wordt.
Kinderen leggen die link namelijk nooit.
En de volwassenen hebben nu in alle wijsheid besloten dat Sinterklaas maar moet worden afgeschaft. Jaaaa, dat zijn niet zomaar volwassenen hoor, dat zijn volwassenen bij de VN notabene.
VN functionaris Verene Shepherd(mensenrechtenorderzoeker) heeft haar tanden er echt ingezet en vindt het een schande dat het Nederlandse volk nog steeds Sinterklaas viert.
Nou heb ik zo het idee dat de VN wel iets beters te doen heeft.
Het heet dan wel de Verenigde Naties maar echt verenigd kun je de lidstaten niet noemen.
Neem nou bijvoorbeeld dat hele gedoe in Syrië, daar wordt al jaren over vergadert en tot op de dag van vandaag is daar niet echt iets uitgekomen.
Ja dat het gebruik van Chemische wapens echt niet kan.
Eigenlijk zeggen zij daarmee tegen Assad 'alles is geoorloofd behalve chemische wapens'.
Nou daar komt Assad nog een heel eind mee zou ik zo zeggen.
Verder is er nog de kwestie Noord en Zuid-Korea.
Noord-Korea die ook geenszins van plan is het leven te beteren en Zuid-Korea die er telkens weer in trapt, en met een opgeheven vingertje aanklopt bij de VN, 'dat mag niet hoor'.
Dan hebben we nog het conflict der conflicten natuurlijk, Israël tegen de rest van de Arabische wereld.
Die hebben ook stappen gezet de afgelopen jaren zeg. Vooral stappen richting het magazijn waar de munitie opgeslagen staat om er vervolgens voor te zorgen dat er weer een paar duizend bewoners minder zijn in het Midden-Oosten.
Gelukkig hebben ze daar kerst, een feest wat ook elk jaar weer vredelievend wordt gevierd in Gaza en omstreken.
Ik erger mij trouwens vreselijk aan die Ban-ki-Moon, die de hele wereld inmiddels al 20 keer is rondgevlogen en nog nooit in al die jaren 1 conflict heeft opgelost of beëindigd naar mijn weten.
Als die niet wakker ligt van een jet-leg dan wel van het feit dat ie een baan heeft zonder resultaten en elk jaar weer voor een beoordelingsgesprek moet verschijnen met hetzelfde resultaat.
In de commerciële wereld was die man allang ontslagen zullen we maar zeggen.
Maar er zit ook een goede kant aan het falen van de VN, en wel deze.
Mocht er ooit een resolutie komen tegen het Sinterklaasfeest dan weet ik nu al dat die niet gesteund zal worden door China en Rusland(alhoewel Rusland nog moeilijk kan gaan doen wat Nederland betreft tegenwoordig, maar dan hebben we China iig nog).
En als een resolutie niet wordt gesteund door alle lidstaten dan moet er weer vergadert worden en voor je het weet is het kerst en misschien kunnen wij dan eens uitleggen aan die Mevrouw Shepherd waar Santa Claus nou precies vandaan komt en hoe Coca-Cola met de mensenrechten omspringt.
http://www.levensmiddelenkrant.nl/13179/oxfam-novib-in-actie-tegen-foute-suiker-coca-cola

http://www.nu.nl/binnenland/3608347/vn-onderzoeker-pleit-afschaffen-sinterklaasfeest.html

1 opmerking:

  1. Van mij mag Sinterklaas ook afgeschaft worden... Maar van mij mag het ook blijven. Het interesseert mij niet echt. Dat is het jammere van de mens van tegenwoordig, men maakt zich druk om werkelijk niets.

    BeantwoordenVerwijderen